top of page

מפגשי כלבים

החלטתם להרחיב את כמות ההולכים על ארבע במשפחה ולהוסיף עוד כלב. ההתרגשות גדולה, וכולכם להוטים ללכת ולבחור את הכלב החדש. כולכם, מלבד הכלב הקיים, שלא יודע מה צפוי לו בעתיד הקרוב.

ישנם יתרונות רבים לגידול שני כלבים או יותר יחד, אך גם חסרונות.  לא תמיד קל לכלב קיים לקבל כלב נוסף בבית.  פתאום הוא צריך לחלוק את תשומת הלב שלכם, את הטיולים, את הצעצועים ואת מקומות המרבץ שלו עם כלב אחר.  הדבר קשה עוד יותר כאשר מדובר בכלב שהיה "בן יחיד" בבית למשך תקופה ארוכה. מה אפשר לעשות, אם כן, כדי לעזור לו לקבל את הכלב החדש כחבר ולא כאויב?

  • בחירת כלב מתאים: גם לכלבים יש תכונות אופי שונות, ולא כולם יסתדרו עם כל כלב אחר. אם אתם יודעים שהכלב שלכם לא מסתדר עם זכרים, או עם כלבים גדולים או קטנים וכד' - עדיף לבחור כלב איתו הסיכוי למריבות מראש קטן יותר. לרוב, זכרים יסתדרו טוב יותר עם נקבות מאשר עם זכרים אחרים. יש כלבים שמפחדים מכלבים הגדולים מהם או דווקא מכלבים קטנים (או חומים, או לבנים, או עם אף פחוס וכו'), ולכן עדיף לבחור כלב עם מאפיינים פיזיים מתאימים. גורים הרבה פעמים מלחיצים כלבים בוגרים ומציקים להם, ולכן אם הכלב שלכם לא אוהב גורים עדיף להביא כלב בוגר יותר. כמו כן, אם הכלב שלכם רגוע מאד ונהנה לרבוץ ולנוח ברוב שעות היממה, כלב אנרגטי ופעילו עלול להפריע לו.

  • הכנת הבית לכלב החדש: מעבר לדברים הבסיסיים שצריך לרכוש עבור הכלב החדש (רצועה, קערות מזון נוספת וכו'), כדאי להתחיל להכין את הבית לקראת הגעת הכלב החדש. אם הכלב הנוכחי רגיל לקערת אוכל מלאה כל הזמן, כדאי להתחיל להרגיל אותו לארוחות בשעות מסודרות כדי למנוע מריבות סביב קערות האוכל. בנוסף, כדאי לארגן אפשרות להפרדה בין הכלבים בשעות בהן אתם לא נמצאים, לפחות בתקופה הראשונה של הכלב החדש בבית. לפני שאם מביאים את הכלב, כדאי לשים את כל הצעצועים של הכלב הנוכחי במקום גבוה, בארון או בחדר סגור.

  • הפגשת הכלבים: הפגישה הראשונה בין הכלבים היא משמעותית ביותר - there's never a second chance to make a first impression... רצוי לא להכניס מייד את הכלב החדש הביתה, אלא לתת לכלבים להפגש מחוץ לבית. רצוי לקרב ביניהם בהדרגה, לאפשר להם לרחרח אחד את השני ואולי לעודד אותם לשחק. לאחר ההפגשה הראשונית מומלץ לקחת אותם לטיול משותף, ורק אז לחזור עם שניהם הביתה. בבית כדאי להשאיר על שני הכלבים את הרצועה בכמה השעות הראשונות שלהם יחד למקרה שיהיה צריך להפריד ביניהם, ולהשגיח על ההתנהגות של שניהם. סביר להניח שהכלב החדש יחקור את הבית, ויכול להיות שהכלב הוותיק ינסה להרחיק אותו ממקומות או מחפצים מסויימים. זכרו מהם המוקדים הבעייתיים, והתייעצו עם מאלף מנוסה במקרה שהבעיות משמעותיות יותר.

  • חלוקת משאבים: שני הכלבים ינסו לקבל את תשומת לבכם, ולכן חשוב לשים לב שאין מריבות ביניהם בנושא זה. למדו את שני הכלבים שלכל אחד יש את זמן קבלת תשומת הלב שלו (למשל באמצעות משחק השמות), ואל תעודדו אותם להדחף לקבל תשומת לב בכל פעם שהשני מקבל יחס. את הארוחות כדאי לתת לכלבים במקומות נפרדים וקבועים ובהשגחה, ולא לאפשר לכלב שסיים לאכול ראשון ללכת ולהפריע לשני. אם אתם רואים שאין מריבות סביב האוכל, בהדרגה אפשר יהיה לתת להם לאכול גם אחד ליד השני. לפעמים כלב אחד צריך לקבל סוג מזון אחד והשני סוג אחר. במקרים כאלה חשוב להשגיח שכל כלב אוכל מהקערה שלו. בנוסף, חלקו את הצעצועים בצורה כזו שהכלבים לא יריבו עליהם. רוב הכלבים ישמחו לחלוק את קערת המים שלהם, אבל חשוב לוודא שזה אכן המקרה, ושכמות המים מספיקה לשני הכלבים. אם יש צעצוע שאחד הכלבים שומר עליו, המנעו ממתן צעצוע כזה או הפרידו ביניהם בזמן שצעצוע זה זמין.

  • משחקים משותפים: אפשר ורצוי לעודד את הכלבים לשחק יחד, אך בשלבים הראשונים של ההיכרות ביניהם יש לאפשר להם לעשות זאת בהשגחה בלבד. חשוב לשים לב לשפת הגוף של שני הכלבים וליצור הפסקות במשחק כדי למנוע התפתחות המשחק למריבה. בצורה נכונה ובהשגחת הבעלים, משחקי התגוששות או משחקי משיכת חבל יחזקו את הקשר שלהם ויעודדו אותם להיות חברים טובים.

  • טיולים: טיולים משותפים יסייעו בבניית קשר בין הכלבים, אבל יש לכך גם חסרונות. כל כלב עשוי ללמוד מהכלב השני הרגלים - חלקם טובים וחלקם פחות. אם קשה לטייל עם אחד מהכלבים כי הוא מושך בצרועה, נובח על דברים שונים, רודף אחרי חתולים, מכוניות או דברים אחרים - רוב הסיכויים שהכלב השני לימד ממנו. לכן עדיף להתחיל בטיולים נפרדים, לעבוד על הבעיות שיש עם כל אחד מהכלבים, ורק כאשר שניהם הולכים יפה להתחיל לטייל עם שניהם יחד. אפשרות נוספת היא טיולים משותפים כאשר כל כלב מוחזק על ידי אדם אחר, אשר עובד איתו על הנושאים הספציפיים שלו.

גם כשעושים את הכל "לפי הספר", קורה לפעמים שהכלבים בכל זאת לא מסתדרים ביניהם. במקרים כאלה אתם מוזמנים ליצור איתי קשר, ואחרי שאלמד להכיר את הכלבים ואת סביבת המחייה שלהם נוכל להחליט יחד האם ניתן לעבוד עם הכלבים ולגשר על הפערים או שעדיף למסור או להחזיר את הכלב החדש.

bottom of page